logo BIP

Budynek MOPS fot. Dorota Szadejko

 

MOPS informacja

ŚWIADCZENIA RODZINNE

tel. 71 782 23 22

500+

tel. 71 799 92 74

tel. 71 799 92 87

tel. 71 782 23 26 (wypłata)

DODATKI MIESZKANIOWE

tel. 71 782 23 46

tel. 71 782 23 48

KARTA RODZINA PLUS i
KARTA DUŻEJ RODZINY

ul. Strzegomska 6, pokój 26
obsługa klientów:
pon. śr. pt. od godz. 8.00 – 15.00,
we wtorki od godz. 11.00 – 15.00,
w czwartki od godz. 9.00 -17.00
tel./fax 71 782 35 95; 71 782 35 94

Wyszukaj

01.08

"Koperta Życia"

dla Wrocławian

przejdź do artykułu
Lokalny Program Osłonowy

16.07

Lokalny Program Osłonowy

przejdź do artykułu
Program

25.06

Program "Dobry Start"

300 dla ucznia

przejdź do artykułu
PROGRAM „RODZINA 500+”

21.06

PROGRAM „RODZINA 500+”

Informacje dotyczące programu

przejdź do artykułu
RODO w MOPS

25.05

RODO w MOPS

Informacje ogólne

przejdź do artykułu
START W DOROSŁOŚĆ

05.02

START W DOROSŁOŚĆ

Projekt skierowany do osób, które opuszczają lub opuściły pieczę zastępczą.

przejdź do artykułu
Warsztat Terapii Zajęciowej „Przystań”

02.02

Warsztat Terapii Zajęciowej „Przystań”

prowadzony przez Fundację Ewangelickie Centrum Diakonii i Edukacji im. ks. Marcina Lutra.

przejdź do artykułu
Informacja o przetwarzaniu danych osobowych zgodnie z art. 13 RODO

1.     

tożsamość i dane kontaktowe administratora

Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej z siedzibą we Wrocławiu (53-611) przy ul. Strzegomskiej 6.

2.     

dane kontaktowe inspektora ochrony danych

Inspektor Ochrony Danych Osobowych w MOPS,
email: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.,
ul. Strzegomska 6, 53-611 Wrocław

3.     

cele przetwarzania danych osobowych

Celem zbierania danych jest realizacja zadań wynikająca z powszechnie obowiązujących przepisów prawa realizowanych przez administratora

4.     

podstawy prawne przetwarzania

Podstawa prawna legalności przetwarzania danych wynika z następujących przepisów prawa:

        http://bip.mops.wroclaw.pl/?cid=25

5.     

przetwarzanie odbywa się na podstawie prawnie uzasadnionych interesów administratora lub strony trzeciej, te realizowane interesy

Prawnie uzasadnione interesy administratora lub strony trzeciej takie jak:

  • dochodzenie należności
  • ochrony roszczeń
  • badania naukowe
  • badania statystyczne

6.     

informacje o odbiorcach danych osobowych lub o kategoriach odbiorców, jeżeli istnieją

Pani/Pana dane osobowe będą udostępniane Współadministratorom, podmiotom, którym powierzyliśmy przetwarzanie danych na podstawie zawartych umów, a także innym podmiotom i instytucjom upoważnionym z mocy prawa.

7.     

okres, przez który dane osobowe będą przechowywane, a gdy nie jest to możliwe, kryteria ustalania tego okresu

Pani/Pana dane osobowe będą przetwarzane zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa, do czasu ustania celu ich przetwarzania.

8.     

informacje o przysługujących osobie, której dane dotyczą prawach

Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści danych oraz ich sprostowania, w przypadku ustania celu dla którego były przetwarzane prawo do ich usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, a także zaprzestania przetwarzania.

9.     

jeżeli przetwarzanie odbywa się na podstawie zgody, informacje o prawie do jej cofnięcia; w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na jej podstawie przed jej cofnięciem

W przypadku gdy przetwarzanie odbywa się na podstawie udzielonej zgody, przysługuje Pani/Panu prawo do jej cofnięcia w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na jej podstawie przed jej cofnięciem

10.  

informacje o prawie wniesienia skargi do organu nadzorczego

Przysługuje Pani/Panu prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego [tj.: Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Warszawie (00-1930) przy ul. Stawki 2].

11.  

informacje, czy podanie danych osobowych jest wymogiem ustawowym lub umownym lub warunkiem zawarcia umowy oraz czy osoba, której dane dotyczą, jest zobowiązana do ich podania i jakie są ewentualne konsekwencje niepodania danych

Podanie danych jest dobrowolne, lecz niezbędne do realizacji kontaktów z Miejskim Ośrodkiem Pomocy Społecznej. W przypadku niepodania danych nie będzie możliwe uzyskanie szeroko pojętej pomocy przewidzianej prawem, a także realizacja innych wniosków, z którymi Pani/Pan wystąpi.

 

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.