logo BIP

Budynek MOPS fot. Dorota Szadejko

 

MOPS informacja

ŚWIADCZENIA RODZINNE

tel. 71 782 23 22

500+

tel. 71 799 92 74

tel. 71 799 92 87

tel. 71 782 23 26 (wypłata)

DODATKI MIESZKANIOWE

tel. 71 782 23 46

tel. 71 782 23 48

KARTA RODZINA PLUS i
KARTA DUŻEJ RODZINY

ul. Strzegomska 6, pokój 26
obsługa klientów:
pon. śr. pt. od godz. 8.00 – 15.00,
we wtorki od godz. 11.00 – 15.00,
w czwartki od godz. 9.00 -17.00
tel./fax 71 782 35 95; 71 782 35 94

Wyszukaj

RODO w MOPS

25.05

RODO w MOPS

Informacje ogólne

przejdź do artykułu
MOPS na Facebooku

08.03

MOPS na Facebooku

W dniu 30.01.2018 uruchomiliśmy na portalu Facebook nowy profil MOPS  - zapraszamy do śledzenia publikacji !

przejdź do artykułu
START W DOROSŁOŚĆ

05.02

START W DOROSŁOŚĆ

Projekt skierowany do osób, które opuszczają lub opuściły pieczę zastępczą.

przejdź do artykułu
Warsztat Terapii Zajęciowej „Przystań”

02.02

Warsztat Terapii Zajęciowej „Przystań”

prowadzony przez Fundację Ewangelickie Centrum Diakonii i Edukacji im. ks. Marcina Lutra.

przejdź do artykułu
PROGRAM „RODZINA 500+”

04.08

PROGRAM „RODZINA 500+”

Informacje dotyczące programu

przejdź do artykułu
Wrocław Miastem @ktywnych

15.11

Wrocław Miastem @ktywnych

przejdź do artykułu
WROMIK

19.02

WROMIK

to kompendium wiedzy o możliwościach, jakie osobom z niepełnosprawnościami oferuje Wrocław

przejdź do artykułu
Informacja o przetwarzaniu danych osobowych zgodnie z art. 13 RODO

1.     

tożsamość i dane kontaktowe administratora

Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej z siedzibą we Wrocławiu (53-611) przy ul. Strzegomskiej 6.

2.     

dane kontaktowe inspektora ochrony danych

Inspektor Ochrony Danych Osobowych w MOPS,
email: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.,
ul. Strzegomska 6, 53-611 Wrocław

3.     

cele przetwarzania danych osobowych

Celem zbierania danych jest realizacja zadań wynikająca z powszechnie obowiązujących przepisów prawa realizowanych przez administratora

4.     

podstawy prawne przetwarzania

Podstawa prawna legalności przetwarzania danych wynika z następujących przepisów prawa:

        http://bip.mops.wroclaw.pl/?cid=25

5.     

przetwarzanie odbywa się na podstawie prawnie uzasadnionych interesów administratora lub strony trzeciej, te realizowane interesy

Prawnie uzasadnione interesy administratora lub strony trzeciej takie jak:

  • dochodzenie należności
  • ochrony roszczeń
  • badania naukowe
  • badania statystyczne

6.     

informacje o odbiorcach danych osobowych lub o kategoriach odbiorców, jeżeli istnieją

Pani/Pana dane osobowe będą udostępniane Współadministratorom, podmiotom, którym powierzyliśmy przetwarzanie danych na podstawie zawartych umów, a także innym podmiotom i instytucjom upoważnionym z mocy prawa.

7.     

okres, przez który dane osobowe będą przechowywane, a gdy nie jest to możliwe, kryteria ustalania tego okresu

Pani/Pana dane osobowe będą przetwarzane zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa, do czasu ustania celu ich przetwarzania.

8.     

informacje o przysługujących osobie, której dane dotyczą prawach

Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści danych oraz ich sprostowania, w przypadku ustania celu dla którego były przetwarzane prawo do ich usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, a także zaprzestania przetwarzania.

9.     

jeżeli przetwarzanie odbywa się na podstawie zgody, informacje o prawie do jej cofnięcia; w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na jej podstawie przed jej cofnięciem

W przypadku gdy przetwarzanie odbywa się na podstawie udzielonej zgody, przysługuje Pani/Panu prawo do jej cofnięcia w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na jej podstawie przed jej cofnięciem

10.  

informacje o prawie wniesienia skargi do organu nadzorczego

Przysługuje Pani/Panu prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego [tj.: Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Warszawie (00-1930) przy ul. Stawki 2].

11.  

informacje, czy podanie danych osobowych jest wymogiem ustawowym lub umownym lub warunkiem zawarcia umowy oraz czy osoba, której dane dotyczą, jest zobowiązana do ich podania i jakie są ewentualne konsekwencje niepodania danych

Podanie danych jest dobrowolne, lecz niezbędne do realizacji kontaktów z Miejskim Ośrodkiem Pomocy Społecznej. W przypadku niepodania danych nie będzie możliwe uzyskanie szeroko pojętej pomocy przewidzianej prawem, a także realizacja innych wniosków, z którymi Pani/Pan wystąpi.

 

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.